Blog

Golija – Rezervat Biosfere i Ski centar regiona

Golija je, bez sumnje, jedna od najlepših planina Srbije i nosi epitet Vazdušne Banje. Zbog niza specifičnosti i karakteristika, Vlada Srbije je Goliju proglasila Parkom prirode prve kategorije a UNESCO kategorisao kao Rezervat Biosfere.

Na ovoj planinskoj lepotici nalazi se veliki broj prirodnih retkosti. Njena očuvana životna sredina omogućava postojanje veoma velikog broja biljnih i životinjskih vrsta kao i brojnih izvora vode pa čak i 3 jezera (Daićko, Nebeska suza i Košaninova jezera)

Volite skijanje i druge zimske sportove?

Za sve goste, Hotel Park Ivanjica u saradnji sa lokalnim auto-prevoznicima, obezbedio je organizovane ture za odlazak i dolazak sa planine Golija po promotivnim cenama.

Takođe, gostima su na raspolaganju i ski-pas kao i iznajmljivanje opreme po sledećim cenama:

  • Dnevni ski-pas: 700 din
  • Iznajmljivanje ski opreme : 500 din

Svim korisnicima skijališta na raspolaganju su topao čaj i kafa.

Rimski most

Na putu za planinu Goliju, preporučujemo da posetite i Rimski most, koji je jedan od najstarijih objekata u Srbiji. Nalazi se na reci Moravici, odmah pored magistralnog puta za Goliju.

Rimski most svedoči o važnoj komunikaciji koja se protezača duž Galije u srednjem veku. Stručnjaci su ispitivanjem došli do saznanja da je most građen za vreme Uroša Nemanjića i do sada naziv, Rimski most, se nije menjao.

Leave a Comment

Povežimo se

Prvomajsko-Uskršnji paket

Letnji PARK paket

Park Vikend Paket

PROMO Park paket

Produženi RELAX vikend

Pomoć ili pitanje?